Stockholm City Första Frukost

Grundades fredag 21 februari 1986
Klubb 23450 - Distrikt 2350 - Charternummer

Stockholm-City Första Frukost

Tisdagsfrukost i 35 år 

Under hösten 1985 formade Reino Strandh idén att bilda en frukostklubb. Med hjälp av bl a Rolf Elmfelt, Per Erik Coos, distriktssekreteraren Folke Sigholm och guvernören i distrikt 235, Inge Ahlin, kunde klubben starta med ett första möte den 28 januari 1986. Charterpresident var Reino Strandh.  

Stockholm-City Första Frukost är Rotarys första frukostklubb i Stockholm vilket namnet antyder. Charterfesten avhölls den 27 maj 1986 på Hotel Anglais och för underhållningen svarade Svenne & Lotta. Sedan dess har vi välkomnat fler än 4 000 gäster och till vår stora glädje är många av gästerna ofta återkommande.   

Vi är i dag ca 55 medlemmar som träffas på Scandic Anglais vid Humlegården där vi också har mötts merparten av våra 30 år som Rotaryklubb. Vi tillhör distrikt 2350 där bl a Storstockholm, Uppsala och Norrtälje ingår.   

Våra möten hålls på tisdagar kl 7:15. Vi börjar normalt med  gemensam frukost i den trevliga restaurangen. Mötet startar sedan kl 7:45 i konferensdelen och avslutas kl 8:30.   

Klubbens första gästkort visade Svampen på Stureplan och i ljusreklamen kunde man se klubbens namn. Grafiska profilen - servitören med frukostbrickan - återfanns på den speciella äggkopp som då beställdes från Lindshammars glasbruk. Traditionen med frukostkoppar, som har flera användningsområden, lever fortfarande till del kvar i klubben. Nu kommer frukostkopparna från Reijmyre Glasbruk.   

Förutom att vi träffar våra klubbkamrater regelbundet och får ett brett nätverk gör vi också gott för andra via olika projekt eller genom att vi ger av vår tid i rollen som t ex mentorer. Rotary har ju som motto: Service Above Self, dvs osjälviskt tjänande.   

Välkommen att besöka oss!

Medlemmar

Aktiva medlemmar 49
- Herrar 29
- Damer 20
Paul Harris Fellow 14
Gästmedlemmar 1
Hedersmedlemmar 1
Andra kontakter 1

Adress

Scandic Anglais

Humlegårdsgatan 23
11446 Stockholm
Sweden

Kontakter