8/3-22. Presentation av UF-företagen och våra mentorer.

onsdag 9 mars 2022

Tisdag den 8 mars var temat "Presentation av UF-företagen och våra mentorer". Presentatör var Lillemor Starlander, klubbens UF-ansvarige. Ung Företagsamhet utvecklar ungdomarnas företagsamhet och de utbildas i entreprenörskap. Ungdomarna lär sig även att presentera sin affärsidé.

Vi hade besök på klubben av ungdomarna Celina, Nelly, Zahra och Adrian från Jensen gymnasium Södra, i Gamla stan. De presenterade proffsigt sitt UF-företag Car Care, hade även gjort en rolig reklamfilm. De berättade att de har tät kontakt och stor hjälp av sin mentor från vår klubb, Per-Olov Carlsson. Deras produkt var en låda med sju bra saker för bilägare; bl.a. en mobilhållare att sätta i bilen, en isskrapa, en P-skiva och en vattenflaska. De har bl.a. gjort marknadsundersökning, lärt sig hur man startar ett företag, att knyta kontakter för att få möjlighet att köpa produkter förmånligt och att sälja sina produkter. De planerar att sälja produkterna även genom återförsäljare och via egen webshop. Som alla UF-företag ska sedan eleverna lära sig även att avveckla företaget i maj-juni, innan eleverna tar studenten.

Elevernas rektor Ola Erlandsson och lärare Joakim Håkansson var också med för att lyssna på presentationen och de svarade på klubbmedlemmarnas frågor kring utbildningen.

Vi tackar Celina, Nelly, Zahra och Adrian och deras lärare från Jensen gymnasium Södra för en fin presentation av sitt UF-företag och information om utbildningen i företagande!