2/11-21; Egoföredrag Ylva Dahlquist

onsdag 3 november 2021

Ewa Wasshem Ekblom

I tisdags - 2 november - fick vi höra Egoföredrag av Ylva Dahlquist. Hon började med att ta med oss på en hisnande upplevelse då hon som 6-åring landade med sin äventyrlige far vid spakarna i ett litet flygplan, SAAB Safir, vars noshjul inte fälldes ut vid landningen. Bromma Flygplats hade förberett med skum på landningsbanan och brandbilarna var redo. Lyckligtvis slutade allt mycket bra! Detta var ett av många äventyr hon upplevt med sin far. På Stockholms Universitet läste hon språk och sedan den då 3,5 åriga personalvetarutbildningen. Hon träffade Ulf och de fick sedan två barn. I yrkeslivet har hon varit personalvetare och personalchef eller som det sedan ca 20 år heter; HR-chef (Human Resources). Hon har arbetat på Stockholms Stad, Svenska Spel, Skogaholms Bröd, Svenska Turistföreningen, AGA Gas och Handelsbanken. 

Ylva säger man måste ha ett gemensamt mål på en arbetsplats, inte olika agendor och man måste ha tillit till varandra för att fungera ihop! Ylva har genom sitt yrke tagit sig an nya roller och kollektivavtalsområden och fått insyn i olika företagsvärldar.  

I slutet av 2017 var det dags att avrunda arbetet på Handelsbanken efter 17 år och fem olika roller. Hon vandrar i berg, gärna på öar. Hon ägnar sig åt yoga, åker utförsåkning, läser skönlitteratur, intresserar sig för samhällsfrågor, tränar Hema med sin son, där träningssvärd och -sablar utgör tyngderna och dessutom har hon ju gått med i vår Rotaryklubb! 

Vi tackar Ylva för ett fint egoföredrag. Nu känner vi henne lite mer.