Professor Arne Ljungqvist kommer på tisdag

söndag 30 augusti 2020

Lars Schennings

God kväll alla rotarianer!

Sista fredagen i sommarmånaden augusti och det har definitivt känts i luften denna vecka att hösten står för dörren. Från min "karantänstation" på Björkö har jag kunnat notera ensiffriga grader på morgonen och en temperatur i luften under eftermiddagarna som understiger den i vattnet.

I tisdags var vi 21 personer (varav tre gäster) som anslöt till vårt Zoom-möte. Temat för dagen var ett guvernörsbesök av Soledad Aguilar-Oddershede som drog lite om hennes kommande år som Distriktsguvernör för 2350. Vi hade även assisterande distriktsguvernör Elin Mohlin med på mötet som bl a har i sin rollbeskrivning att stötta vår klubb och vara en länk till distriktet. Bra möte som "Solle" gjorde väldigt interativt med många frågor och kommentarer till klubbens medlemmar. Hennes strävan är att göra saker annorlunda och inspirera klubbarna att förändra och förnya sitt sätt att arbeta samt att bli mer synliga i närmiljön. Inte det lättaste att åstadkomma i rådande läge men vi ska göra vårt bästa med denna viljeinriktning. Vi tackade Soledad med att finansiera 10 vaccinationer mot Polio i hennes namn. Detta är klubbens virtuella gåva till våra talare så länge som vi fortsätter med våra Zoom-möten. .

Jag vill påminna om att vi utöver Finlandia Hall också har en vänklubb vid namn E-club, Francophone 9920. Ta gärna chansen att vara med på ett möte när det passar:  Zoom.us/ 345 918 163 every Tuesday at 8pm France time (except on the 3rd Tuesday of each month at 1pm)

Dessutom hög tid att boka er plats till Thielska Galleriet den 17 september. Se vår Facebook-sida och separat inbjudan.

Nästa vecka gästas vi av den levande legenden Professor Arne Ljungqvist. Från en elitidrottskarriär via läkarexamen till ett liv på högsta beslutsfattande nivå inom den olympiska rörelsen och framför allt genom att viga sitt liv åt att jaga fuskare inom idrotten har han blivit lika beundrad som fruktad runt om i världen. Välkommen!

Pga Corona är våra möten digitala.

Under tiden tillönskas eder alla en trevlig helg!

Lars Schennings
President Stockholm City Första Frukost